Esta liña de traballo é, se cadra, a que maior crecemento ten experimentado desde o seu lanzamento. Consiste na elaboración de pratos en liña quente, segundo o método tradicional e que son posteriormente sometidos a un proceso de abatemento, provocando unha rápida inversión térmica até alcanzar unha temperatura de entre 0ºC e 5ºC , temperatura que se mantén inalterada, até o momento do proceso de rexeneración previo ao seu consumo por parte do cliente.
A partir de aquí, o proceso divídese en dúas subliñas:
Ademais do proceso común coa outra subliña exposta, este sistema de produción de alimentos aplica o sistema de envasado ao baldeiro. Con iso, e dada a ausencia de atmosfera, favorécese a prolongación da vida útil do produto elaborado de forma natural, sen adicción de ningún tipo de conservantes. A vida útil establécese mediante probas de laboratorio en 5 días.
Este tipo de servizo é apto para comedores escolares, centros de día, comedores de empresa, e demais colectividades en que, polas necesidades do cliente o sistema de distribución e reparto debe de adaptarse ás condicións de menor frecuencia e limitación de espazo para o seu consumo .
Como foi explicado, o proceso até o momento do envasado cartier replica é común para estas dúas subliñas de produto. Para o caso da atmosfera protectora, ao produto envasado ao vacío introdúceselle unha atmosfera modificada que permite que a súa caducidade supere na actualidade os 15 días sen perder un ápice das súas condicións organolépticas e de calidade alimentaria. O noso departamento de investigación e desenvolvemento está traballando na posibilidade de caducidades superiores aos 18 días.
Ideal para todo tipo de colectividades.
Esta liña de negocio é a que na actualidade se está executando na totalidade da Rede de Centros de día do organismo “Consorcio Galego de Servizos de Igualdade e Benestar”, do que a nosa empresa é adxudicataria, e goza dun altísimo grao de satisfacción por parte dos usuarios e usuarias do servizo, así como do propio persoal dos centros tanto pola súa calidade como pola súa comodidade á hora da súa manipulación.